Fortsätt till innehållet
Du når oss enklast via e-post
|
info@alkoholutbildarna.se
Facebook
X
UTBILDNINGAR
Serveringstillstånd
Serveringspersonal (Personalutbildning)
Alkoholhandläggare
PRODUKTER
Egenkontrollpärm
Stor förbandstavla
Liten förbandstavla
Hjärtstartare
FAQ
KONTAKT
MINA SIDOR
MITT KONTO
LOGGA IN
Demofrågor
Hem
Demofrågor
Demofrågor
2016-11-07T15:25:11+01:00
Detta är ett demoprov för serveringstillstånd
0%
1.
Finns det något krav vad gäller mat vid servering till slutet sällskap?
Ja, men det räcker med någon form av tillredd mat
Ja, man ska ha en gedigen meny
Ja, men det räcker med smörgåsar eller annat tilltugg
Nej, det finns inget krav på lagad mat
Loading...
2.
Vilka påståenden är riktiga?
(Flera alternativ är rätt)
Att smörgåsar inte är lagad mat
Att sallader är tillagad mat
Att laga eller tillreda mat innebär att man på något sätt förädlar råvaran
Efter kl 23.00 räcker det att restaurangen serverar enklare maträtter
Loading...
3.
Vad menas med en alkoholdryck?
Dryck som överstiger 2,25 volymprocent
Dryck som överstiger 3,5 volymprocent
Dryck som överstiger 0,25 volymprocent
Loading...
4.
Får en person som är 15 år vara gäst på en pub?
Ja, men hen får inte dricka alkohol
Ja, men bara i sällskap med sina med sina föräldrar
Nej, bara personer över 18 år får vara gäster
Loading...
5.
Öl som har en volymprocent som överstiger 3,5 volymprocent betecknas som:
Mellanöl
Lättöl
Starköl
Loading...
6.
Får man servera alkoholdrycker på en uteservering trots att det inte finns någon serveringsansvarig på plats?
Ja, men bara vid enstaka tillfällen
Nej, en serveringsansvarig måste alltid vara på plats när alkoholdrycker serveras.
Ja, men den serveringsansvarige får vara borta i högst 60 minuter
Loading...
7.
Vilken myndighet är högsta nationella tillsynsmyndighet enligt alkohollagen?
Polisen
Länsstyrelsen
Folkhälsomyndigheten (FHM)
Kommunen
Loading...
Loading...
Page load link
Till toppen