Fortsätt till innehållet
Du når oss enklast via e-post
|
info@alkoholutbildarna.se
Facebook
X
UTBILDNINGAR
Serveringstillstånd
Serveringspersonal (Personalutbildning)
Alkoholhandläggare
PRODUKTER
Egenkontrollpärm
Stor förbandstavla
Liten förbandstavla
Hjärtstartare
FAQ
KONTAKT
MINA SIDOR
MITT KONTO
LOGGA IN
Demo
2016-11-04T13:07:14+01:00
Detta är ett demoprov för serveringstillstånd
0%
1.
Får en person som är 15 år vara gäst på en pub?
Nej, bara personer över 18 år får vara gäster
Ja, men hen får inte dricka alkohol
Ja, men bara i sällskap med sina med sina föräldrar
Loading...
2.
Vad menas med en alkoholdryck?
Dryck som överstiger 0,25 volymprocent
Dryck som överstiger 2,25 volymprocent
Dryck som överstiger 3,5 volymprocent
Loading...
3.
Finns det något krav vad gäller mat vid servering till slutet sällskap?
Nej, det finns inget krav på lagad mat
Ja, men det räcker med någon form av tillredd mat
Ja, man ska ha en gedigen meny
Ja, men det räcker med smörgåsar eller annat tilltugg
Loading...
4.
Vilken myndighet är högsta nationella tillsynsmyndighet enligt alkohollagen?
Kommunen
Länsstyrelsen
Folkhälsomyndigheten (FHM)
Polisen
Loading...
5.
Öl som har en volymprocent som överstiger 3,5 volymprocent betecknas som:
Mellanöl
Lättöl
Starköl
Loading...
6.
Vilka personalkategorier ska alltid vara anställda av tillståndshavaren eller ett bemanningsföretag?
(Flera svar kan vara rätt)
Diskjockey
Roulettepersonal
Kock
Serveringspersonal
Ordningsvakt som förordnats av polisen
Diskare
Entrevärd
Loading...
7.
Får man servera alkoholdrycker på en uteservering trots att det inte finns någon serveringsansvarig på plats?
Nej, en serveringsansvarig måste alltid vara på plats när alkoholdrycker serveras.
Ja, men bara vid enstaka tillfällen
Ja, men den serveringsansvarige får vara borta i högst 60 minuter
Loading...
8.
Vilka påståenden är riktiga?
(Flera alternativ är rätt)
Efter kl 23.00 räcker det att restaurangen serverar enklare maträtter
Att sallader är tillagad mat
Att smörgåsar inte är lagad mat
Att laga eller tillreda mat innebär att man på något sätt förädlar råvaran
Loading...
Loading...
Page load link
Till toppen