• Anmälan om serveringsansvarig personal
  • Köpeavtal alternativt hyres- eller arrendeavtal
  • Hyreskontrakt
  • Finansieringsplan. Du måste kunna visa varifrån pengarna kommer.
  • Registreringsbevis för bolaget eller den enskilda firman.
  • Uppgift om ägarförhållanden
  • Uppgift om verksamhetsinriktning och uppskattad årlig försäljning
  • Uppgift om tidigare yrkeserfarenhet
  • Ritning över lokalen
  • Beskrivning av lokalens brandskydd
  • Meny, beskrivning av mat- och dryckesutbud
  • Miljöförvaltningens beslut om registrering av livsmedelshantering i lokalen
  • Uppgift om registrering för F-skatt, moms och arbetsgivaravgifter (Om registrering ännu ej skett kan du bifoga anmälan om registrering till Skatteverket)
  • Skuldfrihetsintyg från Kronofogden (avser samtliga ägare, styrelsemedlemmar och eventuellt övriga personer med betydande inflytande samt de företag som dessa är registrerade i)
  • Bevis om uppdrag ”Uppdrag som funktionär – fullständig version” (avser samtliga ägare, styrelsemedlemmar och eventuellt övriga personer med betydande inflytande. Utdraget visar vilka engagemang de sökande har i andra bolag). Utdraget beställs från Bolagsverket, www.bolagsverket.se
  • Kunskap om alkohollagen.. Om du tidigare haft serveringstillstånd kan du bifoga det gamla serveringstillståndet. Kommunen kan kräva att du genomgår ett kunskapsprov.
  • Om du anlitar ombud ska ombudet ha fullmakt.

Kommunen kan komma att begära in även andra handlingar.